Vakantiehuis aan water Sneekermeer

Vakantiehuis aan water Sneekermeer

Op zoek naar een vakantiehuis Sneekermeer? Een fijne vakantie aan het water is vanzelfsprekend een aanrader. Het Friese Sneekermeer is bij uitstek geschikt voor een ontspannen vakantietijd met het gezin of vrienden. Je kan eenvoudig een uitstapje maken naar het prachtige stadje Sneek en deelnemen aan diverse zeilwedstrijden. Zeilen is dan ook een populaire activiteit op het Sneekermeer.

Vakantiehuis aan water Sneekermeer en sloep huren

Je kan ook gemakkelijk met een bootje een bezoek brengen aan omliggende dorpjes, waaronder Goingarijp en Terherne. In de omgeving zijn meerdere vakantieaccommodaties te vinden, waaronder een luxe vakantiehuis aan het water.
Je kunt hier een vakantiehuis met een privé aanlegsteiger huren. Je kunt ook een vakantiehuis aan het water op een vakantiepark met sloepverhuur reserveren.

Luxe vakantiehuis aan water Sneekermeer huren

Het Sneekermeer is een bekend toeristisch gebied. De bezoekers kunnen genieten van een rustieke en natuurrijke omgeving. Aangezien de meeste vakantiehuisjes aan het water liggen kan je iedere ochtend tot rust komen met een wonderbaarlijk mooi uitzicht over het gebied. Het leuke is dat je ook een boot of een sloep kan huren. Je stapt dan eenvoudig de boot in en je kan een geweldige vaartocht maken over het Sneekermeer. Wij raden je aan om ook even aan te leggen bij het Kolmeersland. De vakantiehuizen zijn beschikbaar voor koppels, gezinnen en hele families. Sommige vakantiehuizen zijn zeer luxe en beschikken over een privé sauna of een bubbelbad.

Vakantiehuizen Sneekermeer voor grote groepen

Het Sneekermeer is ook een ideale vakantiebestemming voor grote groepen. Er zijn namelijk diverse vakantiehuizen beschikbaar voor acht of meer personen. Een vriendenvakantie of een grote familie zijn natuurlijk van harte welkom. Daarnaast kan je de kosten delen en valt de vakantie extra goedkoop uit. De meeste luxe en grote vakantiehuizen beschikken over alle moderne faciliteiten en een eigen aanlegsteiger. Let op, vanwege de huidige coronamaatregelen is het mogelijk dat het niet toegestaan is om met grote groepen te reizen. Als je een vakantiehuis aan het water in Friesland voor een grote groep wilt huren, is het beter om een groepsaccommodatie aan het water te huren.

Bootje huren aan het Sneekermeer

Als jij graag de beschikking wilt hebben over een eigen bootje dan is dat mogelijk bij het Sneekermeer. Je kunt hier zeker een vakantiehuis met sloep huren. Er zijn meerdere lokale bedrijven die boten verhuren voor een dag of zelfs een hele week. De prijzen beginnen bij 40 euro per dag, maar het hangt ook een beetje af van het seizoen. Je hebt de keuze uit tientallen boten. Voor het huren van een boot of sloep hoef je doorgaans geen vaarvergunning of speciaal diploma te hebben. Wel moet je alcohol aan boord van de boot vermijden want ook op het water is veiligheid belangrijk. Er is dus ook zeker een ideale boot voor jou beschikbaar!

kinderen op voordek zeilboot nederland

Wat kost een vakantiehuis aan water Sneekermeer?

Een vakantiehuis aan het Sneekermeer hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Aangezien je in eigen land verblijft zijn de reiskosten minimaal. Een vakantiehuisje aan het water Sneekermeer boeken kan al vanaf 150 euro voor een fijn weekendje weg. Het ligt er alleen wel aan wat voor een vakantiehuis je boekt. Er kan gekozen worden voor een huisje voor twee personen, een gezinshuisje of een groepsaccommodatie aan het water. Hoe gekker je het zelf maakt, des te hoger de prijs. Ben je alleen of met twee personen? Boek dan een huisje aan het water voor een vaarvakantie Friesland in het laagseizoen.

Lage prijzen in de voorjaarsvakantie en herfstvakantie

In de periode maart tot en met juni en september tot en met oktober liggen de huurprijzen van de huisjes aan het water aan de Friese Meren aanzienlijk lager. Ook als je een huisje voor 2 personen op een vakantiepark met sloepverhuur wilt boeken. Je kunt in het voor- en najaar ook een last minute vakantie aan het water boeken. Vind hier een huisje aan het water voor de voorjaarsvakantie.

Dagje uit in Sneek

Een vakantiehuis aan het prachtige Sneekermeer heeft veel voordelen. Een daarvan is dat je eenvoudig een dagje naar Sneek kan gaan. De Friese gemeente is één van de grootste steden van de noordelijke provincie. In 2020 telde Sneek meer dan 33.000 inwoners. Het is een verademing om een wandeling te maken door het historische centrum van Sneek. De oude gebouwen en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat jij jezelf gelijk thuis voelt. De Sneekweek is een traditie en een week waarin de stad in het teken staat van allerlei feestelijkheden. Het is dan ook een aanrader om gedurende de Sneekweek een vakantiehuis aan water Sneekermeer te huren.

zeilboot op een meer

Kolmeersland

In het Sneekermeer ligt een klein eilandje met de naam ‘Kolmeersland’. De inwoners van Sneek noemen het eiland ook wel het ‘Starteiland’. Het unieke is dat niemand met zekerheid weet hoe het eiland is ontstaan. Er is tegenwoordig veel te beleven op het Kolmeersland. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het horecagebouw, een hapje eten bij de jachthaven of iets lekkers halen bij de snackbar. Daarnaast is er ook een kampeerterrein beschikbaar voor de liefhebbers. Echter zal kamperen niet zo comfortabel zijn als een vakantiehuis aan het water.

In augustus 2010 vierde de inwoners de 75e editie van de welbekende Sneekweek. Destijds was Koningin Beatrix één van de bezoeksters van de unieke feestweek. Beatrix bezocht het Kolmeersland met haar eigen Groene Draeck. Je kan als bezoeker overigens ook het eiland bereiken met de veerdienst. De pont brengt je binnen een korte tijd naar het eilandje midden in het Sneekermeer. En je kunt natuurlijk ook een vakantiehuis aan water Sneekermeer met de kinderen huren. Zo een eilandje bezoeken vinden ze geweldig!

heerlijk zeilen op het IJsselmeer

Vriendenweekend aan het Sneekermeer vieren

Een korte vakantie of weekend aan het water is natuurlijk ook ontzettend leuk voor een vriendengroep. Als je een vriendenweekend Nederland wilt boeken en nog geen idee hebt wat te doen, is een huisje met sloep huren op één van de Friese Meren een ontzettend goed idee. Tip: Misschien is het leuk om je vriendenweekend tijdens de Sneekweek te houden. Het is dan supergezellig is Friesland en er is van alles te doen. Je kunt voor je vriendenweekend ook een vakantiehuis aan het Sneekermeer voor 8, 10, 12 of 14 personen huren.