Vakantiehuis aan het water Veluwemeer

Vakantiehuis aan het water Veluwemeer, tips en informatie

Een watervilla of vakantiehuis aan het water Veluwemeer huren? Het Veluwemeer staat bekend als één van de grootste en mooiste recreatiemeren van Nederland. Het gebied is voor een deel gelegen in de Veluwe, maar ook in Flevoland. Het gebied is bijzonder groot, namelijk ruim 3200 hectare. Als recreant is er dan ook genoeg te beleven en te zien. Je kan een duik nemen in het water, een hengeltje uitgooien of gaan zeilen.

Recreatie in en rond het Veluwemeer, veel mogelijkheden.

Veel te doen bij het Veluwemeer

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden op het Veluwemeer. In het natuurgebied zijn veel vakantiehuisjes te vinden, waar je met jouw gezin of vriendengroep een welverdiende vakantietijd kan beleven. Je kunt aan het Veluwemeer zelfs vakantieparken met visvijver vinden.

Vakantiehuis aan het Veluwemeer voor vaarvakantie

Het Veluwemeer is de ideale vakantiebestemming in eigen land. Rustzoekers, watersporters en vissers komen graag naar het indrukwekkende natuurgebied. Het is dan handig om een eigen vakantiehuis te boeken, bijvoorbeeld voor een weekendje of een week. De vakantiehuizen aan het Veluwemeer zijn vanzelfsprekend gelegen aan het water. Deze huur je bijvoorbeeld bij Familiehuis Nunspeet. Je kan een vakantiehuisje voor twee, vier, zes of acht personen boeken. Er zijn ook enkele grote groepsaccommodaties beschikbaar voor groepen tot wel 20 personen. De groepsaccommodaties zijn handig voor vriendengroepen en familie uitjes. Vrijwel alle vakantiehuisjes aan het water bij het Veluwemeer beschikken over een prachtig terras en soms zelfs een eigen aanlegsteiger.

varen met vrienden

Wat kost een vakantiehuis aan het water?

De prijs van een vakantiehuis aan het water kan enorm verschillen. Vanzelfsprekend zijn de vakantiewoningen voor twee personen een stuk goedkoper dan de huisjes voor acht personen. Daarnaast speelt ook het seizoen een grote rol. In de vakantietijd schiet de prijs omhoog. Het is echter nog altijd goedkoper dan een vakantie in het buitenland. Je hoeft namelijk geen vliegreis of een lange autorit te maken. Je hebt standaard vakantiehuizen aan het water bij het Veluwemeer, maar ook luxe vakantiewoningen met onwijs veel moderne voorzieningen. Zo kun je een vakantiehuis Veluwemeer met sauna of jacuzzi huren. Er is voor iedere portemonnee wel een geschikt vakantiehuis te vinden aan het Veluwemeer of elders in Gelderland.

Bootje huren aan het Veluwemeer

In de omgeving van het Veluwemeer zijn meerdere bedrijven te vinden die bootjes verhuren. Hierdoor kan jij als toerist ook eenvoudig aan een bootje komen en het water verkennen. De prijs van een huurboot begint vaak bij 35 euro per dag. Je krijgt dan een kleine zeilboot mee voor maximaal vier personen. Echter is het ook leuk om een luxe sloep voor tot wel 12 personen te huren. Het is misschien wat duurder, maar je bent wel een mooie ervaring rijker. Huur je een bootje voor meerdere dagen, dan kan je deze aanleggen aan jouw eigen aanlegsteiger bij de vakantiewoning. Mocht je zelf varen toch wat te spannend vinden, dan kan je eventueel ook een bootje met een schipper huren. In dat geval gaat het vaak om een dagtocht. Soms is het mogelijk een watervilla of huisje aan het water te huren waar de sloep inbegrepen is.

varen op het veluwemeer

Ontdek de omgeving van de Veluwe

De Veluwe en Het Veluwemeer zijn bij uitstek geschikt voor vakantiegangers die de rust willen opzoeken. Overal vind je natuur, bossen en heidevelden. Mocht je toch wat meer drukte willen dan kan je de omgeving gaan ontdekken. In de omgeving zijn diverse kleine leuke dorpen en steden te vinden, waaronder Biddinghuizen, Ermelo, Zeewolde en Elburg. In Biddinghuizen is ook het attractiepark Walibi Holland gevestigd en het is de locatie van de bekende zomerfestivals Lowlands en Defqon. Je kan ook in de auto stappen en gaan shoppen in het gezellige centrum van Zwolle. Maak een wandeling door het historische stadscentrum of breng een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Bij de Nieuwe Markt kan je terecht voor een hapje en een drankje. Een andere aanrader is een fietstocht door het natuurgebied of een mooie wandeling langs het water.

Een hengel uitgooien, leuk tijdverdrijf

Als je een huisje aan het water hebt geboekt met vissteiger of aanlegsteiger voor de boot, is het wellicht een idee om een hengeltje uit te gooien. Je kunt er ook voor kiezen een huisje te boeken op een vakantiepark met visvijver of ander visgelegenheid. Soms heb je echter wel een visvergunning nodig. Of je nu een huisje met vismogelijkheid boekt aan het IJsselmeer, Markermeer, Veerse Meer of Grevelingenmeer, informeer altijd maar de mogelijkheden om er te kunnen sportvissen en naar de eventuele visvergunning. Dat is ook van toepassing als je een huisje aan het water voor een midweek of weekendje weg hebt gehuurd. Je kunt hier een huisje aan het water met vissteiger huren.

Vakantiehuis aan water huren bij Christelijk vakantiepark aan het Veluwemeer?

Als je een Christelijke achtergrond hebt en het liefste een vakantiehuis Veluwemeer boekt op een Christelijk vakantiepark, is dat ook mogelijk. Een huisje aan het water huren kan dus ook op en park met zondagsrust. Op de Veluwe vind je ook campings waar de zondagsrust gerespecteerd wordt.

Haven van Elburg aan het Veluwemeer

Weekendje weg en huisje aan het water met aanlegsteiger huren?

Je kunt natuurlijk ook een vakantiehuis aan het water huren voor een weekend of midweek. Een midweek is van woensdag tot en met vrijdag. Een weekend van vrijdagmiddag tot en met zondagmorgen. Soms kan je een last minute vakantiewoning aan het water huren voor een weekendje Veluwemeer en inclusief sloep of boot. Het is ook mogelijk een huisje met hond te huren voor een weekend aan het water. In veel vakantiehuizen op de Veluwe zijn honden toegestaan.

Uitje naar het Dolfinarium

Zeer dichtbij het Veluwemeer ligt Harderwijk. Deze stad staat natuurlijk bekend om het Dolfinarium. Het dierenpark beschikt over verschillende prachtige zeedieren. Je moet denken aan de zeeleeuw, de zeehond, de logge walrus en de dolfijn. Er worden leuke voorstellingen georganiseerd en je kan in de educatieve ruimtes meer te weten komen over de dieren in het Dolfinarium. Het is zelfs mogelijk om te gaan zwemmen met de dolfijnen, dat is een bijzondere ervaring. De kinderen kunnen zich vermaken bij de Krabbenkust of roggen aaien. In de zomermaanden moet je ook zeker de zwemspulletjes meenemen, want dan is de attractie Waterpret geopend. Daarnaast zijn er ook nog verschillende speeltuinen in het Dolfinarium te vinden, wat onwijs leuk is voor kinderen.