Watersport Veluwemeer

Alles over watersport mogelijkheden Veluwemeer

Het Veluwemeer is de perfecte plek voor watersport. Je kunt hier met 2, 4, 6 of 8 personen een vakantiehuis aan het water Veluwemeer huren of gaan voor een luxe watervilla met aanlegsteiger. Voor grote groepen zijn er grote vakantiehuizen Veluwemeer te huur.
Zie ook ons eerdere artikel over watersport op het IJsselmeer. Ook aantrekkelijk!

Waar ligt het Veluwemeer?

Tijdens het inpolderen Oostelijk Flevoland is in 1956 het Veluwemeer ontstaan. Het Veluwemeer is een onderdeel van de bredere recreatieroute, genaamd de Randmerenroute en geeft de grens aan tussen Gelderland en Flevoland. Dit meer biedt in de zomer veel recreatiemogelijkheden, met uiteraard veel watersporten zoals varen, zeilen, windsurfen, vissen, plus je kunt hier geweldig zwemmen. De Randmeren bestaan -behalve het Veluwemeer- ook uit Drontermeer, Eemmeer, Gooimeer, Ketelmeer, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Vossemeer en Wolderwijd. Aan het Veluwemeer vind je ook vakantieparken met viswater

Veluwemeer, ook aantrekkelijk in de winter

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het Veluwemeer en directe omgeving een prachtige plek om te vertoeven.
Bezoek ook eens het Harderbos en bedenk even dat meer dan veertig jaar geleden dit nog een meer was en waar nu veel verschillende soorten bomen staan. En ga ook naar het Harderbroek, dat bestaat uit een rietmoeras en kievitslanden waar veel weidevogels zijn en veel bloemen groeien.

Watersport mogelijkheden Flevostrand

Het Flevostrand is al jaren dé beste plek voor watersport in Nederland. Ideaal is om hier de balans te vinden tussen kamperen en watersport. Flevostrand is zeer mooi en perfect en gelegen aan het Veluwemeer wat ondiep is en dus veilig voor kinderen. Uiteraard biedt het ook een groot aantal direct aan het water gelegen kampeerplaatsen, een catamaranstrand en een binnenzwembad. Aan het Flevostrand is ook een moderne en zeer gezellige jachthaven. De haven beschikt ook over een complete en goed onderhouden accommodatie. De ligging van de haven is ideaal voor leuke dag tochten door het uitgestrekte Veluwemeer.

watersport op het meer

Beste watersportplaatsen Veluwemeer, Nunspeet, Harderwijk en Hulshorst

Als het gaat om fantastische watersport faciliteiten dan heb je het over Harderwijk, Hulshorst en Nunspeet; Beiden liggen direct aan het Veluwemeer. Hier vind je vier stranden met zeer mooie en gezellige jachthavens waar in de buurt altijd volop watersport wordt bedreven; Tevens is er op de grens tussen Hulshorst en Nunspeet een kunstmatig surfstrand aangelegd. Hier surf je zachtjes met een lekker briesje over het relatief ondiepe water. Het is ook mogelijk om hier per plaatse surfmateriaal te huren of om surflessen te volgen. Tip: Een huisje aan het water op een vakantiepark Nunspeet huren? Kijk eens naar de mogelijkheden bij familiehuis Nunspeet. Het is een christelijk vakantiepark op de Veluwe met de beste watersportmogelijkheden. Het is tevens een vakantiepark met sloepverhuur

Eten en Drinken Veluwemeer

Liever een keer rustig genieten van de zon of bijvoorbeeld relaxen op een terrasje aan het water? Bezoek dan de horecagelegenheden die direct gelegen zijn aan het Veluwemeerstrand. Kijk ook eens naar de mogelijkheden in Biddinghuizen.

De Veerboot

Even een frisse neus halen op de veerboot, genaamd De Veluwerandveer; Deze vaart van het begin van de lente tot het einde van het seizoen tussen Nunspeet en Biddinghuizen. Op dit veerpont kunt u dan heerlijk even zitten, relaxen en uitwaaien tijdens een fietstocht langs het Veluwemeer. Zo kunt u gemakkelijk in één dag genieten van zowel de Veluwe als van de polders. In 25 minuten bent u met de veerboot al aan de andere kant. In drukkere periodes is er ook een extra veerboot.

gezin in roeiboot in de natuur

Het indoor recreatiecentrum

Het weer is in de herfst en winter iets minder aangenaam en ook kan het in de zomer weleens een mindere dag zijn; Als U dan met het hele gezin toch wilt genieten van het water en uw vakantie dan is een indoor recreatiecentrum ideaal voor de echte waterliefhebber. Vlakbij het Veluwemeer is er aan u gedacht want een zwembad met 25 meter bad, met duikplanken en allerlei speeltoestellen voor de kids is er ook nog een prachtig zwembad met beekjes, stroomversnelling, glijbanen en nog veel meer. Uiteraard zijn er ook nog diverse andere baden, zoals een stoombad, Turks stoombad en een bad met kruiden. Na een stevige duik kan men een gezellige avond met de kinderen doorbrengen, zowel op en rond bowlingbanen, waar men ook kan eten. Het Veluwemeer en indoor centrum maken het ook aantrekkelijk voor eenoudergezinnen. Het is zeker een goed idee een eenoudervakantie aan het Veluwemeer te boeken.

Watersporten op Veluwemeer

Watersporters kennen het al heel lang; Het Veluwemeer is bij uitstek een heerlijke plek om van alles te doen op en rond het water. Na een korte wandeling bent u al snel op het strand van het meer, waar u natuurlijk kunt recreëren of zwemmen in de zomer, vissen tijdens uw visvakantie en hopelijk schaatsen in de winter. De watersporten die u kunt beoefenen op het Veluwemeer zijn dan ook zeer divers; zeilen, varen, kanoën en surfen.

waterfietsen op het meer

Verblijf bij het Veluwemeer

Een van de plaatsen dichtbij het Veluwemeer is Nunspeet, en dat is dus de ideale plek voor een vakantie aan het water. Verblijf hier op een leuke camping, in een prachtige villa, met zijn tweeën, met zijn vieren of huur met vrienden of familie een grote groepsaccommodatie voor de leukste familievakantie. Zowel jong en oud kunnen zich uren vermaken in en bij het water en u kunt zelfs vissen in de visvijver van het park. Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden voor mooie wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Wat is er nog meer toe doen en te zien in het Veluwemeer gebied?

Bent u op vakantie of toevallig in de buurt van het Veluwemeer dan is uiteraard een bezoek aan Harderwijk zeker een aanrader. Met natuurlijk het welbekende Dolfinarium als hoofdattractie voor alle bezoekers, van jong tot oud. Maar Harderwijk heeft veel meer te bieden dan alleen dat: Bezoek de gezellige terrasjes, bekijk de vaak historische panden en shop in de mooie winkels. Elk jaar wordt deze stad letterlijk overspoeld, met jaarlijks ruim drie miljoen toeristen. Ook het Veluws Museum is het bezoeken waard en trekt veel bezoekers. Hier ziet u een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het oude Harderwijk. Ook ’s avonds is er veel te beleven in Harderwijk. De stad telt 112 horecagelegenheden, waaronder 35 restaurants en 30 cafés. De uitgaansgelegenheden bevinden zich hier voornamelijk aan de mooie boulevard en op de gezellige markt in het oude stadscentrum.

Haven van Elburg aan het Veluwemeer

Recreatiegebied Zand en Plas

Midden in een aantal oeroude bossen ligt het prachtige recreatiegebied Zandenplas. Een ideale plek om de hele dag door te brengen met het hele gezin. U kunt hier fijn zonnebaden op het heerlijke zandstrand terwijl de kinderen zich bezig houden in het water of spelen op de verschillende toestellen in de speeltuin. Op het grote terras kunt u genieten vaneen hapje of een drankje. Houd je van wandelen, fietsen of paardrijden? Dan is de Zandenplas zeker een ideaal start- of rustpunt.
Het meer is natuurlijk ook de perfecte bestemming voor een visvakantie in Nederland, maar u kunt ook heerlijk fietsen of wandelen op het Veluwemeer. Het Veluwemeer staat vooral bekend om de vele watersporten die er beoefend kunnen worden. Kom heerlijk zwemmen, varen, zeilen, surfen of vissen.

watervilla met sloepverhuur

Bootje of sloepje huren Veluwemeer.

Bij de jachthavens is er altijd wel een manier om een bootje of sloepje te huren, en voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten. Een sloepje huren kan al vanaf 125 euro per dag en een grotere boot begint bij zo een 200 euro per dag. Huren per dagdeel is vaak ook mogelijk en ook huren per week is een optie.

Aan het water en op strand genieten

Ook bij de stranden huurt u relatief eenvoudig een boot, een kano of een surfplank. Bent u zelf op zoek naar meer ontspanning? Kijk dan toe hoe actieve mensen zich vermaken in het water en helemaal tot rust komen op ons Veluwse strand. Wilt u liever met uw eigen boot op vakantie naar het Veluwemeer? Dat kan ook, want een ligplaats of een tijdelijke passanten ligplaats kunt u regelen met de havenmeesters. Op het vakantiepark van het Veluwemeer hoef je je geen moment te vervelen.