Villapark met bootverhuur

Op zoek naar een villapark met bootverhuur?

Vind hier waterparken met villa’s en bootverhuur in Nederland.

Indien je een vaar vakantie in Nederland wilt boeken en op zoek ben naar villaparken met boot- of sloepverhuur, zit je hier goed. Veel van de grotere water villaparken in Nederland doe ook aan bootverhuur. Een vakantiepark dat boten verhuurt, is meestal een vakantiepark direct aan het water. De grotere parken verhuren meestal watervillas met eigen aanlegsteiger of vakantiehuisjes met vissteiger.

Ideaal voor een watersport vakantie Nederland of een visvakantie. Nederland heeft iedere visser en watersporter als waterrijk land veel te bieden. Een paar vakantieparken aan het IJsselmeer en de Oosterschelde zijn ook geschikt voor een duikvakantie.

Om een boot te huren, heb je meestal geen vaarbewijs nodig.

Of je nu een zeilboot, roeiboot of elektrische sloep huurt, je kunt meestal zonder vaarbewijs aan de slag. Wanneer heb je wel een vaarbewijs in Nederland om met een bepaalde boot of jacht te mogen varen? Dit is wat we vonden op het internet: Je hebt geen vaarbewijs nodig wanneer je boot korter is dan 15 meter, de motor minder dan 500 pk heeft en je boot niet sneller kan varen dan 20km per uur. Als je boot bij 1 van deze dingen afwijkt dan heb je wel een vaarbewijs nodig. Meestal volstaat een klein vaarbewijs en is een groot vaarbewijs niet nodig. Lees deze informatie.

Voorbeelden van villaparken Nederland met bootverhuur.

Het is natuurlijk wel fijn als je wat voorbeelden van vakantieparken met bootverhuur hebt. We noemen er een paar. Bij villapark De Weerribben kan je kano’s huren. Bij RCN Vakantiepark Zeewolde kan je zeilboten huren en bij vakantiepark Giethoorn is een elektrische sloep meestal inbegrepen. Als je op zoek bent naar een villapark met bootverhuur, kan je het beste zoeken binnen de categorie faciliteiten bij vakantieparken aan het water. Zoek binnen deze categorie watervillas vakantieparken.

zeilboot op een meer

Hoe oud moet je zijn om een watervilla op een vakantiepark met bootverhuur te kunnen huren?

Het huren van een watervilla met boot brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je 14, 15 of 16 jaar bent, zal een verhuurbedrijf van boten zeker geen boot, sloep of zeilboot aan je uitlenen. Als je 18 jaar ouder bent, wellicht wel. Maar dan zal je zeker een borg moeten betalen. Wat het huren van een watervilla betreft aan groepen jongeren.

Vakantiebedrijven zijn huiverig om vakantiehuizen en villa’s te verhuren aan groepen jongeren. De minimale leeftijd van een jongere of jongvolwassene zal al snel een 23 jaar moeten bedragen om zelfstandig een vakantiehuisje met aanlegsteiger en boot of jacht te kunnen huren. Groepen jongeren worden al snel van deze villaparken geweerd. Huiseigenaren zijn bang voor overlast. Een boot op een villapark met bootverhuur als jongeren groep huren, is misschien wel mogelijk als er een volwassene bij is. Een vakantie in een watervilla vieren, is voor een weekend met vrienden meestal ook niet toegestaan.