Vakantiehuis aan het water IJsselmeer

Boek hier je vakantiehuis aan het water IJsselmeer

Vakantiehuis aan het water IJsselmeer huren? Vind hier de beste aanbiedingen.
Het IJsselmeer is gelegen in het IJsselmeergebied en is nog geen 100 jaar oud. Het IJsselmeer kent een oppervlakte van 1133 vierkante kilometer en een maximale diepte van 9,5 meter. Het is overigens ook direct het grootste meer van ons land.

In 1932 bestond het IJsselmeer uitsluitend uit zout water, maar dat veranderde al snel. Sinds 1937 bestaat het meer namelijk volledig uit zoet water. In de omgeving van het IJsselmeer kan jij als binnenlandse toerist genieten van de prachtige natuur en de bijbehorende rust. Je kunt bij ons een vakantiehuis aan het water IJsselmeer huren voor 2, 4, 6, 8, 10 of meer personen.

Veel vakantiemogelijkheden bij huren vakantiehuis IJsselmeer.

Als je een vakantiehuis aan het water IJsselmeer boekt, kan je naast vissen en met de boot erop uit gaan, ook van de natuur genieten. Het is niet voor niets één van de mooiste plekken van Nederland. Als je een vakantiehuis aan het IJsselmeer boekt dan kan je alle kanten op. Huur een bootje, ga watersporten of gooi een hengeltje uit. Ga eenden of bijzondere watervogels spotten. Misschien beschikt jouw huisje wel over een eigen aanlegsteiger! Vind hier een vakantiehuis aan het IJsselmeer.

kinderen op voordek zeilboot nederland

Vakantiehuis aan het water IJsselmeer met eigen aanlegsteiger huren

Als je erin slaagt een vakantiehuis of watervilla IJsselmeer met eigen aanlegsteiger te huren, vergroot dat je kansen op een leuke vakantie aan het water aanzienlijk. Zo kan je een boot of sloep bij deze aanlegsteiger aanmeren of vanuit de steiger een hengeltje uitgooien. Voor een vakantie met hond aan het water is zo een steiger minder geschikt tenzij je huisje aan het water over een omheinde tuin beschikt en de hond niet weg kan lopen. Maar in grote lijnen gezien is het huren van een vakantiehuis met eigen aanlegsteiger ideaal. Voor de wellness liefhebbers, je kunt bij ons een een huisje aan het water met sauna huren.

Vakantie aan het IJsselmeer

Het IJsselmeer is een geschikte vakantie locatie voor recreanten en rustzoekers. Het natuurrijke gebied zal je iedere dag weer doen verbazen. Als je een vakantiehuis aan het water boekt dan kan je iedere dag genieten van een geweldig uitzicht over het water. Het is ook gelijk de perfecte uitvalsbasis voor mooie fietstochten of wandeltochten. Er zijn verschillende soorten vakantiehuizen aan het water beschikbaar rondom het IJsselmeer. Ook kindvriendelijke. Kies voor een klein huisje voor het gezin of juist een groot vakantiehuis voor de hele familie of een vriendengroep. Wat je ook kiest, je bent zeker van een geweldige vakantietijd in één van de mooiste gebieden van Nederland. Tip: Een vakantiehuis aan het water van het Veluwemeer is zeker ook een aanrader!

Toppereenden op het IJsselmeer

Natuurliefhebbers en vogelfanaten komen maar als te graag naar het IJsselmeer. Iedere winter trekken er namelijk duizenden toppereenden naar het gebied. Negen op de tien toppereenden in ons land verblijven in de koudste maanden het jaar in het gebied. Het gaat niet uitsluitend om toppereenden uit Nederland, want ook de eenden uit andere West-Europese landen komen traditiegetrouw naar het IJsselmeer. Vergeet daarom ook niet om een verrekijker mee te nemen naar jouw vakantiehuis aan het water.

heerlijk zeilen op het IJsselmeer

Andere soorten eenden

De toppereend is alleen in de winter in grote getalen te bewonderen op het IJsselmeer. Gelukkig zijn ook nog tal van andere prachtige vogels die je het hele jaar kan spotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kuifeend, de brilduiker en de tafeleend. De reden waarom er zoveel verschillende vogels naar het IJsselmeer komen is de enorme populatie van de bekende driehoeksmossel. Andere bekende vogels op het IJsselmeer zijn de fuut, dwergmeeuw en de aalscholver. Er is voor de natuurliefhebber voldoende te bewonderen op het IJsselmeer, waaronder allerlei bijzondere soorten riet.

Uitstapje naar Medemblik

De historische stad Medemblik telt ruim 8500 inwoners. De gemeente is gelegen aan het IJsselmeer en een unieke bestemming voor een uitstapje. In 1289 verkreeg Medemblik zijn stadsrechten en was destijds onderdeel van West-Friesland. Tegenwoordig is Medemblik een Noord-Hollandse stad. In Medemblik moet je beslist eens een bezoekje brengen aan het Bakkerijmuseum ‘De Oude Bakkerij’. Het museum is ook zeer geschikt voor kinderen. Je kan zelfstandig aan de slag gaan met allerlei lekkernijen en ontdekken hoe het is om bakker te zijn. Daarnaast kom je veel te weten over hoe bakkers in de vorige eeuw te werk gingen. Je kunt ook in Medemblik een vakantiehuis aan het water IJsselmeer huren.

De rijke Historie van Medemblik

Medemblik kent een rijke historie en dat is ook nog wel te zien in de binnenstad. Bezoek het Kloosterhuis nabij de Sint-Martinuskerk of laat je verrassen door ‘Het hof van Medemblick’. Een wandeling door Medemblik kan je haast vergelijken met een dagje naar het museum. Als je in Medemblik bent dan kan je ook een bootje huren bij één van de verhuurbedrijven. Niets is fijner dan rustig over het water te varen en optimaal te genieten van de natuurrijke omgeving.

watervilla met sloepverhuur

Wat kost een vakantiehuis aan het water IJsselmeer?

Het fijne aan een vakantie in eigen land is de relatief lage prijs. Je hoeft namelijk geen geld te betalen voor een vliegreis of meerdere keren tanken. Dit scheelt al flink in de portemonnee. Daarnaast zijn de vakantiehuizen aan het water IJsselmeer zeer betaalbaar. Het is ook maar net hoe gek jij het zelf maakt. Boek een vakantiehuisje voor 3, 4 of 6r personen of verkies de luxe in een groot vakantiehuis aan het water voor acht personen of meer. De accommodaties zijn standaard of zeer luxe, het is maar net waar de voorkeur ligt. De faciliteiten kunnen ook van invloed zijn op de prijs, bijvoorbeeld wanneer er een aanlegsteiger voor de deur ligt. Er zijn zelfs vakantiehuizen nabij het IJsselmeer met een privé sauna.

Vakantiepark aan het IJsselmeer

Als je kiest voor een watersportvakantie of visvakantie aan het IJsselmeer kan je een particulier huisje aan het water huren of gaan voor een park IJsselmeer met eigen jachthaven en watervilla’s. Je kunt een weekend of midweek aan het IJsselmeer boeken maar een 14 daagse vaarvakantie boeken is ook mogelijk. Voorbeelden van vakantieparken aan het IJsselmeer zijn villapark IJsselhof te Andijk en bungalowpark Zuiderzee in Medemblik. Op deze parken kan je een visvakantie IJsselmeer boeken of een watersport vakantie. Omdat deze parken ook over faciliteiten voor kinderen beschikken, is een weekendje met kinderen aan het IJsselmeer boeken, ook een optie. Hier vind je kindvriendelijke parken en huisjes aan het water.

Huisje op park aan water met bootverhuur boeken

Een huisje op een park aan het water met bootverhuur huren, is ook op het IJsselmeer mogelijk. Je hebt voor de meest types boten geen vaarvergunning of speciale vaardigheden nodig. Reserveer de boot of sloep bij voorkeur direct als je een huisje aan het water boekt of ga langs bij één van de verhuurbedrijven. Met het gezin een roeiboot of kano huren, is zeker ook een goed idee. Wel moeten de kinderen dan al wat ouder zijn er over goede zwemvaardigheden beschikken. Een vakantiehuis aan het water IJsselmeer boeken, zeker in het voorjaar en de zomervakantie een goed idee!