Wanneer vakantiehuis aan het water boeken?

Het coronavirus maakt het boeken van een vakantiehuis aan het water wat ingewikkeld

We zitten nu eind april 2020 en de maatregelen coronavirus maken het boeken van een vakantie best ingewikkeld. Moeten we bij een vakantie in juni, juli of augustus nog verplicht 1,5 meter afstand van elkaar houden? Hoe gaan de watervakantieparken met de regels van handhaving om en kun je zo ie zo wel een watervilla in Nederland huren? Lastige vragen waar ook wij geen antwoord op hebben. We hebben wel wat tips.

Een goede annuleringsverzekering is nu extra belangrijk

Niemand weet wat de nabije toekomst brengt ook zal ziet het er wel naar uit dat Nederland het coronavirus beetje bij beetje onder controle krijgt. Toch is ons advies bij het boeken van een watervilla of vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger een annuleringsverzekering te boeken. Omdat er grote verschillen zitten tussen de dekkingen die reisverzekeraars in de huidige periode bieden, is het zaak een annuleringsverzekering af te sluiten die ook dekking bij calamiteiten door het coronavirus biedt.

Het boeken van een vakantiehuis aan het water lijkt een goede optie

Als je met familie of vrienden een waterportvakantie wilt boeken, lijkt een waterbungalow of villa aan het water een goede optie. Zeker als je een villa met eigen aanlegsteiger en grote tuin kunt boeken, heb je veel vrijheid en ruimte. Je kunt in en groot vakantiehuis of watervilla altijd wel de gewenste 1,5 meter handhaven en omdat deze luxe villa’s en vakantiehuizen meestal over een grote tuin en terras beschikken, is de afstand tot eventuele buren ook groot genoeg. En op het water heb je natuurlijk alle ruimte en kun je weg gaan wanneer je wilt. Kortom het huren van een vakantiehuis met eigen aanlegsteiger lijkt ook in deze periode een goed plan.

Veerse Meer of Friese Meren?

In deze tijd van de corona perikelen lijkt een keuze voor een vakantie aan de Friese Meren misschien een betere keuze dan aan het Veerse Meer. Aan de ander kant , het Veerse Meer in Zeeland is ook groot genoeg om rust en ruimte te vinden. Je vindt aan de Friese Meren wel aanzienlijk meer watervakantieparken dan in Kamperland of Kortgene. Welke keuzen je ook maar, een vakantiehuis aan het water in Nederland boeken, lijkt nu een goede keuze.

Update 20 mei 2020.

Goed nieuws. Langzaam aan gaan de vakantieparken in Nederland weer open en is het ook weer mogelijk om van de faciliteiten op een park aan het water gebruik te maken. Nog lang niet alle faciliteiten op vakantieparken zijn al geopend, maar er is toch veel positiefs te melden.

Ook de horeca in Nederland kan na 1 juni 2020 haar terrassen weer openen. Wel met een aantal beperkende voorwaarden, maar toch. Het lijkt er op dat het normale maatschappelijke leven in Nederland weer op gang komt en we voor de maanden juli en augustus een watersportvakantie binnen Nederland kunnen boeken.